ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΑΡΧΙΦΥΛΑΚΩΝ

Τα μαθήματα στα οποία προετοιμάζονται οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις προαγωγής αστυφυλάκων, υπαρχιφυλάκων και αρχιφυλάκων που κατέχουν οργανική θέση αστυφύλακα, στο βαθμό του Αρχιφύλακα Γενικών Καθηκόντων είναι:

  • Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος)
  • Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο (θεωρία & πρακτική άσκηση)
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο (θεωρία & πρακτική άσκηση)
  • Αστυνομικό Δίκαιο (Οργανισμός και Κανονισμοί της Ελληνικής
    Αστυνομίας)

Ως προς το μάθημα της Έκθεσης Ιδεών (Ανάπτυξη Θέματος), δίνεται για ανάπτυξη ένα ζήτημα που αναφέρεται σε γενικό θέμα με περιληπτικό τίτλο. Για τη βαθμολογία του μαθήματος αυτού λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η ευρύτητα των γνώσεων, η ορθή και ακριβής διατύπωση των ιδεών, η ορθογραφία και η σύνταξη.

Οι υποψήφιοι εξασκούνται στην παραγωγή γραπτού λόγου με συστηματική άσκηση στην ανάπτυξη ιδεών και περιεχομένου, στην έκφραση, τη διατύπωση, τη δομή, τη σύνδεση και αλληλουχία νοημάτων, την ορθογραφία και τη σύνταξη στο πλαίσιο μιας άρτιας και ολοκληρωμένης προετοιμασίας για την εισαγωγή τους στη Σχολή.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα συνοδεύονται από πλήρεις και αναλυτικές σημειώσεις, οδηγίες και θέματα. Επίσης πραγματοποιούνται επαναληπτικά τεστ, ανάπτυξη παλαιότερων θεμάτων και τεστ προσομοίωσης εξετάσεων.
Πολυετής εμπειρία στις εσωτερικές εξετάσεις των εν ενεργεία Αστυνομικών για Αρχιφυλάκων, Τ.Ε.Μ.Α., Σ.Α.Ε.Α. μέσω κατατακτηρίων.
error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο !!