ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΤΕΜΑ

Τα μαθήματα στα οποία προετοιμάζονται οι υποψήφιοι για τις εξετάσεις εισαγωγής ανθυπαστυνόμων γενικών καθηκόντων στο Τμήμα Επαγγελματικής Μετεκπαίδευσης Ανθυπαστυνόμων (Τ.Ε.Μ.Α.) της Σχολής Μετεκπαίδευσης και Επιμόρφωσης Ελληνικής Αστυνομίας είναι:

  • Έκθεση Ιδεών (Ανάπτυξη θέματος)
  • Ουσιαστικό Ποινικό Δίκαιο (θεωρία & πρακτική άσκηση)
  • Δικονομικό Ποινικό Δίκαιο (θεωρία & πρακτική άσκηση)
  • Αστυνομικό Δίκαιο (Οργανισμός και Κανονισμοί της Ελληνικής
    Αστυνομίας)
  • Ξένες γλώσσες: Αγγλική, Γαλλική, Γερμανική, Ιταλική, Ισπανική, Τουρκική και Αραβική (προαιρετικά)

Ως προς το μάθημα της Έκθεσης Ιδεών (Ανάπτυξη Θέματος), δίνεται για ανάπτυξη ένα ζήτημα που αναφέρεται σε γενικό θέμα με περιληπτικό τίτλο. Για τη βαθμολογία του μαθήματος αυτού λαμβάνεται ιδιαίτερα υπόψη η ευρύτητα των γνώσεων, η ορθή και ακριβής διατύπωση των ιδεών, η ορθογραφία και η σύνταξη.

Οι υποψήφιοι εξασκούνται στην παραγωγή γραπτού λόγου με συστηματική άσκηση στην ανάπτυξη ιδεών και περιεχομένου, στην έκφραση, τη διατύπωση, τη δομή, τη σύνδεση και αλληλουχία νοημάτων, την ορθογραφία και τη σύνταξη στο πλαίσιο μιας άρτιας και ολοκληρωμένης προετοιμασίας για την εισαγωγή τους στο Τμήμα.

Τα ιδιαίτερα μαθήματα συνοδεύονται από πλήρεις και αναλυτικές σημειώσεις, οδηγίες και θέματα. Επίσης πραγματοποιούνται επαναληπτικά τεστ, ανάπτυξη παλαιότερων θεμάτων και τεστ προσομοίωσης εξετάσεων.
Πολυετής εμπειρία στις εσωτερικές εξετάσεις των εν ενεργεία Αστυνομικών για Αρχιφυλάκων, Τ.Ε.Μ.Α., Σ.Α.Ε.Α. μέσω κατατακτηρίων.

 

error: Το περιεχόμενο είναι προστατευμένο !!